söndag 22 februari 2009

22 jan

Den här gråa söndagen förtjänar en liten vits. Jag har inte kommit på den själv, men jag har modifierat den något så att den idag tjänar sitt syfte till max: Rolig och fyndig. För söndagar är aldrig roliga eller fyndiga.

Goes a likkle sumptin like this.

Jesus, Carl Bildt och Thåström satt en aprilmorgon i en eka mitt ute Roxen. De fiskade aborre men skörden var klen och de blev alla uttråkade. Jesus var långdragen med sina trista predikningar, Bildt var irriterande med sin skoningslösa dialekt och Thåström var som vanligt mycket deppig. Efter ett tag kom Jesus på en rolig lek. Bildt och Thåström blev intresserade medan Jesus förklarade reglerna. Leken gick ut på att man skulle vandra in till land från ekan på vattenytan utan att plumsa i. Alla tyckte leken verkade rolig och herrarna gjorde sig redo för att gå de cirka tjugo metrarna in till ett till klippblock som låg vid sjöns kant.

Jesus som kom på leken fick gå först. Han gick med lätta steg och klarade sig fram till land utan att sjunka. Bildt och Thåström tittade storögt och applåderade deras väns framgång.
Thåström fick gå som andre man och den gamle Rågsvedspunkaren klarade att gå på vattnet in till land utan några problem. Nu stod Jesus och Thåström på klippan och tittade på en nervös Carl Bildt som förberedde sig mentalt. Bildt tog sitt första kliv ut på vattnets spegel.

PLUMS!!

Bildt bröt vattnets yta och försvann ner i djupet. På torra land stod Jesus och Thåström och såg spektaklet. Jesus gav Thåström en gudalik blick och sa:
- Vilken jävla dåre, haha! Såg han inte stenarna under ytan man kunde kliva på!
Thåström besvarade Jesus avslöjande med ett höjt ögonbryn och sa:
- Vilka stenar?


Tack för mej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar