tisdag 17 februari 2009

17 feb

Bloggare har de senaste åren tagit över viktiga positioner i vårt allt mer digitaliserade samhälle.
Tidigare har mer eller mindre viktiga maktpostitioner och dess strukturer var okränkbara och oinskränkta av den "vanliga människan". Men idag ser det annorlunda ut.
Vi behöver inte längre kulturelitens proffsiga recensioner och deras pretentiösa krönikor. Modevärldens tidigare stabila skuta har blivit kapad av unga vackra blondiner som trotsigt vägrar att ställa sig för att sjunga med i feministkörerna. Pysselbloggar ersätter trista hantverksbodar i svettiga hembygdsgårdar och en komunpolitiker från Haparanda kan idag harkla sig över bloggen och föra sin kritiska talan i skrift för ivriga läsare.
I bloggsfären blåser förändringens vinpustar och de gamla fossilsamhället glider sakta men säkert allt närmre kanten som avskiljer oss från det bortglömda och förgångna.

Jag vill inte missa chansen att dra ett strå ur denna process så jag fortsätter blogga.

Men jag vill gärna hålla mej utanför kategorierna och grupperna. Nöjer mej med att heta Kinaski och att få dagligen konstatera vilket kaos det råder på jorden.

Kaos på jorden. Ja Australien håller på att brinna upp, melodifestivalens nya röstsystem är för komplicerat så halva vår befolkning kan inte sova om nätterna, Let`s Dance är livsfarligt för deltagarna, ArbogaTyskan ska få vatten och bröd, Israel väljer konservativt och jag har fått en finne i pannan och en på näsvingen.

Kaos på jorden får stå kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar