tisdag 18 maj 2010

19 maj

Rikets framtid

Det är en ganska trög och långtråkig karusell som snurrar detta valår. Prinsessans bröllop och fotbolls VM väcker större intresse och känslor i de svenska hemmen än partiernas vallöften. Inte konstigt alls. Den centrerade mellanmjölksfighten mellan A-kassemördarna och betongvänstern är ungefär lika spännande som en amatörmässig boulematch.
Varför? Ingen glöd och inga krig.

Att Sahlins Tobleronetabbe anno 1995 används som vapen i högerleden säger en del om hur tråkigt okoruppt Sveriges politiker är. Jämför hennes P-böter och chokladsug, med t ex Berlusconis nakenpartyn och muthärvor.

Men självklart är det inte skandalerna som skall avgöra valet eller göra det intressant för oss soffiga svenskar. Det är svårt att tända en politisk eld i den svettiga medelklassen, och bland de potentiella vänstergrupperna är Gagaismen hundra gånger större än socialismen. Allt är öppet för Alliansen. De har chansen och de kommer att ta den. Borgerligheten och dess stora wannabeskara som gillar Reinfeldt kommer att avgöra valet.
Och Hägglund har ju "Verklighetens folk" i ryggen. (DVS tonårsmorsorna, porrsurfarna och kassörskan på ICA?).

Vänsterkoalitionen har inga beundrare och inga ideèr(mp som undantag). Sahlin väcker ingen inspiration, hon är ingens idol. Jämför det med t ex Anders Borg. Han har gett alla pigtailsbärande mattesnillen ett hopp om att det är dom som bär ansvaret för nationen.

Det är detta som kommer att avgöra... Tyvärr

4 kommentarer:

  1. "Den centrerade mellanmjölksfighten mellan A-kassemördarna och betongvänstern är ungefär lika spännande som en amatörmässig boulematch."

    "Jämför hennes P-böter och chokladsug, med t ex Berlusconis nakenpartyn och muthärvor."

    du skriver så roligt att jag tvingas skratta rakt ut. så himla rakt på spiken. eller vad man säger. synd att du missar mattias födelsedagsfest nästa fredag, förresten. sista kvällen med gänget för denna vår.. kanske på länge? hoppas vi ses i sommar iaf!

    SvaraRadera
  2. NOOOOOOOOOOO! Sånt skit får inte avgöra damn it :(

    Btw; "Gagaismen". Du är för bra Joel.

    SvaraRadera
  3. Väl talat. Eller... skrivet. :)

    Centerpartiet håller på och förpestar ens vardag nu med reklam på TV och stora affischer med rent nonsens. "Våga satsa på drömmen". Hoppas bara att man inte vaknar och ba helvete!

    SvaraRadera
  4. Ja, MP har sannerligen många idéer.

    www.deröda.se

    SvaraRadera