tisdag 16 december 2008

16 dec

Tisdagsmorgon

Kaos på jorden, är helt säker nu. Oroa er inte vänner, domedagspredikan får vänta. Måste kaos innebära något som sätter människor i skräck och panik? Kaoset har nått det allra finaste av finrummen.

Det jag syftar på är självklart att världens största supermakt och ekonomiska vattenhjul har fått en svart president, en kvinna som utrikesminister och till råga på allt en växthuserkännande energiminister som heter Chu i efternamn.
Kaos kanske är att överdriva två smulor, men det är helt klart stora förändringar som sker i vårt älskade USA. Invandringens land kanske äntligen blivit mångfaldens land. En långsamt uträknad ekvation där facit funnits till hands men problemet kvarstått.

Nåja, man blir kanske lite väl analyskåt så här på morgonen när vädret inte inbjuder till något annat än att läsa tidningen och dricka kaffe.

Ska läsa ut Johan Kindes romandebut "Någon sorts extas" idag. Bokens titel avslöljar dock inget om själva läsupplevelsen. Att läsa om en ännu en "kokainsugen-artonårig-nästanrockstjärna-somträffartjej-som gliderifrån", är inte direkt något som driver mig till extas. Men det är en fin skildring av 80-talets Stockholm och om synthpopens framväxt.

Åker hem imorgon, jul och allt det där skall avklaras, vänner skall träffas och stockholm inandas. Det får räcka för nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar